Audiodescriptie

• 23 mrt
  • Redactie

Redactie 23 maart 2017 14:57

Audiodescriptie is een techniek waarbij een vertelstem, tussen de dialogen door, extra informatie geeft over een film of tv-programma. Het is een beschrijving van wat er in beeld te zien is. Audiodescriptie zorgt ervoor dat ook blinden en slechtzienden het programma kunnen volgen en meebeleven. Niet alle programma's zijn hiervoor geschikt. Met name films, dramaseries, docusoaps en infotainment lenen zich goed voor het uitzenden met audiodescriptie.

Audiodescriptie wordt op dit moment nog weinig aangeboden in Nederland. Sinds november 2015 zijn wij, als proef, begonnen met het aanbieden van de dienst door de serie Tessa te voorzien van audiodescriptie. Daarnaast zijn er in 2016 6 Telefilms aangeboden met audiodescriptie en zullen de Telefilms hier ook in 2017 van worden voorzien.