Kinderprofielen

• 28 jun
  • Redactie

Redactie 28 juni 2017 13:20

Met een gratis account op NPO Start en/of een abonnement op NPO Start Plus heb je de mogelijkheid om kindprofielen aan te maken. Kinderen kunnen met een kindprofiel zelf favorieten en kijklijsten aanmaken en alleen uitzendingen afspelen die door Kijkwijzer zijn geclassificeerd als niet schadelijk voor zijn/haar leeftijd. Informatie over het classificeren van uitzendingen door Kijkwijzer vind je op kijkwijzer.nl.

Volg onderstaande stappen om een kinderprofiel aan te maken.
1. Log in op npo.nl met je inloggegevens.
2. Klik op je gebruikersnaam rechts bovenin beeld en kies voor 'Instellingen'.
3. Ga naar beneden, naar 'Profielen'.
4. Klik op 'Nieuw profiel' en vul de velden in.
5. Voer een pincode in, als je deze nog niet hebt ingesteld, en klik op opslaan.
6. Het profiel is aangemaakt.

Door op je gebruikersnaam te klikken, zie je nu de extra optie 'Selecteer profiel' verschijnen. Door te klikken op het aangemaakte kindprofiel kun je nu gebruik maken van het kindprofiel. Houd er rekening mee dat een kindprofiel minder menuopties heeft, dan een normaal profiel. Zo kan het kind niet zelf uitloggen, om te voorkomen dat hij/zij alsnog volwassen content kan afspelen.

Wil je weer overschakelen naar een ander profiel, dan kun je simpelweg klikken op de gebruikersnaam en kiezen voor 'Selecteer profiel'. Kies het gewenste profiel en voer de pincode in om over te schakelen.