Verschillende themakanalen

• 26 jan
  • Redactie

Redactie 29 januari 2016 15:46

Naast NPO 1, 2 en 3 bieden we ook digitale themakanalen aan, waarmee iedere dag wordt ingespeeld op een meer thematische belangstelling van kijkers. Het themakanaal NPO Nieuws verzorgt bijvoorbeeld dag en nacht nieuwuitzendingen, terwijl NPO Zapp Xtra alleen kinderprogramma's uitzendt van NPO Zapp en NPO Zappelin.

Er zijn in zes themakanalen:

1. NPO Nieuws: 24 uur per dag het laatste nieuws
2. NPO Politiek: actualiteiten en achtergronden, parlementaire debatten en programma's die inzicht geven in de werking van de democratie
3. NPO Cultura: zender met veel documentaires, kunst & cultuur en wetenschap
4. NPO 101: innovatieve en experimentele zender, met programma's voor en door jongeren
5. NPO Zapp Extra (tot 20.00 uur): NPO Zapp en NPO Zappelin met dagelijkse kinderprogrammering
6. NPO Best (vanaf 20.00 uur): feelgood zender met Nederlands drama, humor en hoogtepunten uit het rijke archief van de publieke omroep

De kanalen zijn gratis en live te bekijken op NPO Start op npo.nl en in de NPO-app. In het geval van digitale televisie heb je een digitale ontvanger en een (in sommige gevallen aanvullend) televisieabonnement nodig.