Pincode instellen

• 03 mei
  • Redactie

Redactie 03 mei 2016 09:20

Met een gratis account op NPO Start of een abonnement op NPO Start Plus heb je de mogelijkheid om een pincode in te stellen. Wanneer er is ingelogd op een kindprofiel, dan zijn alle andere profielen vergrendeld en kan er niet door het kind uitgelogd worden of overgeschakeld worden naar een ander profiel zonder pincode in te vullen. Zodra overgeschakeld wordt naar een ander profiel, dan wordt er om de pincode gevraagd. Hierdoor weet je zeker dat je kind geen uitzendingen kan bekijken die door Kijkwijzer ongeschikt zijn beoordeeld voor zijn/haar leeftijd.

Volg onderstaande stappen om een pincode in te stellen.
1. Log in op npo.nl met je inloggegevens.
2. Klik op je gebruikersnaam rechts bovenin beeld en kies voor 'Instellingen'.
3. Ga naar beneden, naar 'Profielen'.
4. Bij de optie 'Pincode' vind je de pincode weergegeven met sterretjes. Achter de sterretjes kun je klikken op 'Wijzig'
5. Je krijgt nu de huidige pincode te zien (als je deze reeds hebt opgegeven) en kunt de nieuwe pincode invullen.
6. Klik op 'Bevestig' om de pincode in te stellen.

Als je een account aanmaakt op NPO Start of een NPO Start Plus abonnement hebt, dan heb je het bijkomende voordeel dat je content met een leeftijdsrestrictie 16+ alsnog kunt bekijken overdag. Wij zijn verplicht om uitzendingen met een NICAM beoordeling van 16+ te blokkeren en alleen beschikbaar te maken tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Door een account aan te maken kun je de uitzending alsnog bekijken.