Het verschil tussen publieke en commerciële omroepen

• 26 jan
  • Redactie

Redactie 29 januari 2016 15:46

Het grootste verschil tussen de publieke omroep en de commerciële omroep schuilt in de programmamix. De publieke omroep zendt niet alleen drie keer zoveel informatieve programma's uit, maar legt in het totale aanbod ook een sterkere nadruk op kunst en cultuur dan de commerciële omroep. Het is hierbij ons doel om ons op alle doelgroepen te richten.

Daarnaast zenden we voor het overgrote deel (85%) Nederlandse producties uit. Dit is bijna twee keer zoveel als bij de commerciele zenders. Tot slot is de hoeveelheid reclame een verschil. De commerciële omroepen mogen 15% van hun zendtijd gebruiken voor reclame. Voor Ster is dat 10%. Omdat Ster geen programma's onderbreekt, komt het in de praktijk neer op ongeveer 7,5%.