Wijziging themakanalen tv

• 19 mei
  • Redactie

Redactie 19 mei 2016 11:09

Onlangs hebben wijzigingen plaatsgevonden in het aanbod van de themakanalen op tv. Een van de redenen om het aantal kanalen te reduceren is om een grotere focus te leggen op de overblijvende kanalen, waardoor de kwaliteit van het aanbod wordt verbeterd en er effectiever vanuit de andere kanalen (NPO 1, 2 en 3) naar de overblijvende kanalen kan worden verwezen.

Het aantal themakanalen is teruggegaan van acht kanalen naar zes:

1. NPO Nieuws: 24 uur per dag het laatste nieuws
2. NPO Politiek: actualiteiten en achtergronden, parlementaire debatten en programma's die inzicht geven in de werking van de democratie
3. NPO Cultura: zender met veel documentaires, kunst & cultuur en wetenschap
4. NPO 101: innovatieve en experimentele zender, met programma's voor en door jongeren
5. NPO Zapp Extra (tot 20.00 uur): NPO Zapp en NPO Zappelin met dagelijkse kinderprogrammering
6. NPO Best (vanaf 20.00 uur): feelgood zender met Nederlands drama, humor en hoogtepunten uit het rijke archief van de publieke omroep

Per 1 juli zijn de themakanalen NPO Doc en NPO Humor stopgezet. Themakanaal NPO Doc is samengegaan met NPO Cultura en de humoristische programma's van NPO Humor worden ondergebracht bij het jongerenkanaal NPO 101. Kanalen NPO Zapp Xtra en NPO Best zijn samengevoegd op het kanaal van NPO Zapp Xtra.