Ondertiteling TT888

• 29 jan
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 14:05

TT888 is een afdeling binnen de NPO en een dienst van de NPO, die Nederlandstalige tv-programma's van de publieke omroepen voorziet van Nederlandse ondertiteling voor tv en online. Deze ondertiteling wordt ontwikkeld voor dove en slechthorende kijkers, zodat ook zij de Nederlandse programma's kunnen volgen.

Oorspronkelijk was de ondertiteling alleen in te schakelen via Teletekst pagina 888 op de tv, waar ook de naam TT888 uit is ontstaan. Tegenwoordig is dit ook mogelijk bij andere tv-zenders, via de ontvanger van de tv-provider of bij verschillende online diensten.