Ondertiteling tv plotseling ingeschakeld

• 29 jan
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 14:06

Bij sommige tv-toestellen kun je kiezen voor permanente weergave van de ondertitelpagina. Deze instelling is uiteraard ook uit te schakelen. Druk op de knop 'menu' op de afstandsbediening en dan op 'beeld' of 'features'. Daaronder staat ook 'tekst' of 'titel'. Hier kun je de ondertiteling uitzetten. Lukt dit niet, raadpleeg dan de handleiding van je tv of neem contact op met de leverancier van je toestel.

Indien je gebruik maakt van HDTV, dan kan ook het volgende aan de hand zijn: aan het digitale signaal is een nieuwe techniek toegevoegd, genaamd DVB-ondertiteling. Deze ondertiteling maakt het mogelijk om duidelijkere ondertitels voor doven en slecht¬horenden weer te geven. Deze ondertitels, herkenbaar aan de verschillende kleuren, horen standaard niet zichtbaar te zijn. In een aantal gevallen geeft de tv-ontvanger bij jou thuis deze ondertitels ongevraagd weer. Je kunt dit uitschakelen in het menu van je tv-ontvanger. Ga hiervoor met je afstandsbediening naar onder¬titeling/¬subtitles en schakel de ondertiteling uit. Voor bedieningsvragen verzoeken wij je de handleiding van tv-ontvanger te raadplegen of contact op te nemen met de klantenservice van je tv-provider.