Beeldkwaliteit NPO Start en NPO Start Plus

• 25 aug
  • Redactie

Redactie 25 augustus 2016 13:52
Het overgrote deel van het on demand kijken wordt gedaan op kleinere schermen, zoals smartphones en tablets. De beeldkwaliteit van NPO Start (576p) is geschikt voor dit soort schermen. Mocht je onze uitzendingen graag bekijken in een hogere kwaliteit, dan kun je voor € 2,95 euro per maand een abonnement nemen op NPO Start Plus. De uitzendingen zijn hier beschikbaar in HD (1080p).

Het in HD uitzenden van de miljoenen streams die maandelijks bij de NPO worden opgevraagd, is voor het gratis NPO Start financieel niet haalbaar. De benodigde investeringen in streaming- en opslagcapaciteit zouden ten koste gaan van de programma’s. We kiezen er liever voor dat geld te blijven investeren in de programmering. Aan mensen die toch graag willen kijken in HD, bieden we NPO Start Plus aan. Het abonnementsgeld dat wordt betaald voor NPO Start Plus wordt deels gebruikt om de uitzendingen op NPO Start Plus in hogere kwaliteit aan te bieden.