Slechte ontvangst TA radio

• 03 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 14:06

Zodra TA (Traffic Anouncement) wordt geactiveerd springen alle radio’s die dit ondersteunen, en waarop TA aanstaat, over op NPO Radio 1 om de verkeersinformatie weer te geven.

Nu wil het helaas zo zijn dat, in gebieden met slechtere ontvangst, er wordt geschakeld naar NPO Radio 1 terwijl de ontvangst daarvan beneden geaccepteerd niveau is. Aangezien TA schakelt op basis van naam, en je hebt bijvoorbeeld NPO Radio 1 ooit ingesteld in omgeving Rotterdam 98.9 MHz terwijl je rijdt bij Zwolle (98.4 MHz), zal je radio in eerste instantie naar 98.9 springen.

Er zijn 2 mogelijkheden:

• NPO Radio 1 opnieuw, onder een voorkeuze toets, programmeren om de radio te “leren” welke NPO Radio 1 frequentie de gewenste is. Je krijgt dan nog steeds te zien “Onderbreking verkeersinfo NPO Radio 1”, maar dan hoor je ook daadwerkelijk verkeersinformatie.
  • TA uitzetten