Haperende en/of bufferende uitzendingen

• 03 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 14:06

Als streams haperen of blijven bufferen, is er sprake van te weinig snelheid tussen je toestel en onze servers. Dit komt vaak voor wanneer je kijkt vanuit het buitenland of een wat minder snelle internetverbinding hebt.

Het probleem kan worden verminderd/opgelost door de 'Buitenland'-switch aan te zetten via de instellingen onder de player. Door hierna de uitzending een periode te laten bufferen, hoort de uitzending probleemloos af te spelen. Deze instelling is alleen beschikbaar voor uitzendingen die je terugkijkt, dus niet in de livestream.

Een andere oplossing is om de beeldkwaliteit van de player in te stellen op een lagere beeldkwaliteit. De kwaliteit staat standaard op “Auto" ingesteld, waardoor de player tijdens de uitzending zoekt naar de beste beeldkwaliteit. Dit kan echter ook resulteren in haperingen.

Om je internetsnelheid te verbeteren, kun je je laptop of pc aansluiten op het internet via een kabel. Afhankelijk van verschillende zaken, kan de internetsnelheid via wifi minder zijn dan je gewend bent.