Problemen met het laden van uitzendingen

• 03 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 14:06

Wanneer een uitzending (na de reclame) niet wil starten en zwart blijft of wanneer het 'laden'- icoon in beeld blijft staan, dan betekent dit in de meeste gevallen dat de plug-in van Flash (of Silverlight bij oudere uitzendingen) niet automatisch mag uitvoeren. Je krijgt in dat geval veelal een balk bovenin beeld, waarin je browser vraagt of je de plug-in toestemming wilt geven. Als je deze niet krijgt, kun je via de instellingen van je browser de plug-in instellingen controleren en wijzigen.

Het kan ook zijn dat er een verouderde versie van je browser en/of Flash (of Silverlight bij oudere uitzendingen) geïnstalleerd staat. Je kunt dan het beste de laatste updates installeren en voor de zekerheid de cookies en tijdelijke internetbestanden verwijderen uit de browser.

Tot slot kunnen de uitzendingen niet (goed) laden, wanneer je geen/te langzame internetverbinding hebt. Om dit na te gaan kun je testen of je hetzelfde probleem hebt met een andere browser. Je zult in de andere browser dan namelijk hetzelfde probleem hebben.