Uitzendingen streamen via Airplay

• 04 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 14:06

Het is vanuit de NPO-app voor iPhone en iPad mogelijk om de uitzendingen via Airplay te streamen naar je Apple-tv. Momenteel bieden we nog geen ondersteuning voor het streamen van de uitzendingen op npo.nl.

Wanneer je een uitzending vanuit de app wilt streamen, kies je allereerst de gewenste uitzending. Vervolgens zie je bovenin de player het airplay icoon verschijnen waar je op kunt klikken en je je Apple-tv kunt selecteren. De Apple-tv zal nu automatisch de uitzending afspelen, waardoor je je iPhone/iPad kunt locken en/of kunt gebruiken als afstandsbediening. Het is niet mogelijk om je iPhone/iPad uit te schakelen.

Let er wel op dat beide toestellen gebruik maken van dezelfde (stabiele) wifi-verbinding en zorg ervoor dat de afstand niet te groot is. Anders kun je verschillende problemen ervaren, waaronder een lang laadscherm, haperende streams of het ontbreken van het Airplay icoon in de player.