Airplay werkt niet

• 04 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 14:06

Het is vanuit de NPO-app voor iPhone en iPad mogelijk om via Airplay te streamen naar je Apple-tv.

Voor het gebruik van Airplay in combinatie met de NPO-app is het belangrijk dat je beschikt over zowel de laatste iOS-versie op je iPhone/iPad als op je Apple-tv en dat je de laatste versie van de NPO-app geïnstalleerd hebt. Het is daarnaast nodig om beide toestellen in te stellen op hetzelfde (stabiele) wifi-netwerk en de afstand tussen je Apple-tv en iPhone/iPad mag niet te groot zijn.

Als je beschikt over de laatste versie van de NPO-app, dan vind je het Airplay icoon bovenin in de player. Gebruik je nog een oudere versie van de app, dan activeer je Airplay via het Apple menu, dat je uitschuift aan de onderkant van je toestel.

Mocht je ondanks bovenstaande alsnog problemen ervaren, dan kun je het beste de NPO-app opnieuw installeren. Verwijder de app van je toestel, schakel zowel je Apple-tv als je iPhone/iPad uit, start de toestellen opnieuw op en installeer de NPO-app weer op je iPhone/iPad.