Ondertiteling in de NPO-apps

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:12

Sinds langere tijd bieden we de mogelijkheid om ondertiteling voor doven- en slechthorenden (TT888) aan te zetten bij het bekijken van uitzendingen op npo.nl. De ondertiteling kun je zowel bij het terugkijken van uitzendingen als bij het bekijken van de livestreams aanzetten via de 'T' in de balk van de player.

In de NPO-app voor Android gebruikers kun je de ondertiteling aanzetten door in de instellingen van de app een vinkje te zetten achter de optie 'Laat Teletekst ondertiteling zien'. Deze optie vind je onderaan de instellingen. Je zet met dit vinkje standaard de ondertiteling aan voor de livestreams en gemiste uitzendingen.

Ook in de NPO-app voor iOS is het mogelijk om via de 'T' in de balk van de player de ondertiteling aan te zetten. Vanaf versie 6.0.0 is dit mogelijk voor de livestreams en vanaf versie 6.1.0 (april 2016) ook voor het terugkijken.