Aanbevelingen op NPO Start

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:12

Om het grote aanbod op NPO Start zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de voorkeuren van onze kijkers, doen wij op NPO Start aanbevelingen van programma's. Er zijn twee soorten aanbevelingen: algemene aanbevelingen en persoonlijke aanbevelingen.

Algemene aanbevelingen krijg je als je niet bent ingelogd (en dus anoniem bent) en zijn gebaseerd op het kijkgedrag van alle gebruikers van NPO Start. Op basis van die data kunnen we je bij een specifiek programma suggesties doen voor programma’s die daar op lijken en die je wellicht ook interessant vindt. Persoonlijke aanbevelingen krijg je te zien nadat je je geregistreerd hebt en als je bent ingelogd. Deze zijn gebaseerd op de programma’s die je gekeken hebt en zullen dus specifieker worden naarmate je meer programma’s kijkt.

Tevens willen we, conform de doelstelling van de NPO, het publiek in aanraking laten komen met het brede scala aan programma’s van de publieke omroep. Waar mogelijk zullen we daar aanbevelingen voor inzetten, ook om een zogenaamde filterbubbel te voorkomen. We zullen die aanbevelingen nog steeds baseren op het huidige kijkgedrag (voor zowel ingelogde als anonieme gebruikers), maar er daarnaast voor zorgen dat een of meerdere van de aanbevelingen niet van hetzelfde genre en/of omroep zijn. Hierdoor hopen we dat er meer afwisseling komt in de aanbevelingen en dat mensen meer programma’s van de publieke omroep gaan ontdekken.