Programma’s terugkijken in het buitenland

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:12

Een deel van onze programma's mag in verband met uitzendrechten niet uitgezonden worden in het buitenland. Hierdoor kun je de NPO-app ook niet downloaden in het buitenland. Voornamelijk buitenlandse films, documentaires en series kunnen niet bekeken worden, maar dit kan ook het geval zijn bij Nederlandse programma's. Wanneer een programma niet bekeken kan worden, dan krijg je de volgende melding te zien: “Voor deze aflevering geldt een rechtenbeperking. Het is daarom niet toegestaan om vanaf uw geografische locatie naar deze aflevering te kijken."

Het grootste deel van de programma's kun je wel terugkijken vanuit het buitenland. Het kan zijn dat je, doordat de internetsnelheid soms wat langzamer is in het buitenland, problemen hebt met het afspelen van een uitzending. Om de uitzending zo goed mogelijk af te laten spelen kun je daarom het beste gebruik maken van de buitenland optie. Deze optie zet je aan via het tandwielicoon, rechtsonder de player.