NPO Start in het Koninkrijk der Nederlanden

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:13

Sommige uitzendrechten, die nodig zijn voor het online aanbieden van uitzendingen, worden bij de Nederlandse Publieke Omroep afgekocht voor uitzending binnen Nederland. De landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten zijn weliswaar onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden, ze zijn echter formeel geen onderdeel van Nederland. Dit betekent dat een deel van onze uitzendingen helaas niet te bekijken is op deze eilanden. Het aanbod van BVN, de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland, is wel in zijn geheel buiten Nederland te bekijken. Dus ook op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Op de website https://www.bvn.tv/ en in de BVN-app kun je de livestream van BVN afspelen, waar je een geselecteerd aanbod kunt zien van onze programma's en de programma's van VRT. Daarnaast is BVN te bekijken via satelliet.

De eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES-eilanden) zijn sinds 10 oktober 2010 onderdeel van Nederland, waardoor hier wel ons volledige aanbod online bekeken kan worden. Het is dan wel noodzakelijk dat je beschikt over een Nederlands IP-adres of een IP-adres met een van de eilanden als landcode. Je internetprovider kan voor je nagaan welke landcode het IP-adres heeft, dat je van hen afneemt.

We onderzoeken op dit moment of het mogelijk is om ons volledige aanbod beschikbaar te maken voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. Of en wanneer dit mogelijk wordt, is nog niet bekend.