Chromecast in de NPO-app

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:13

Met Chromecast is het mogelijk om alle uitzendingen via de NPO-app, voor je Android en/of iOS toestel, naar je televisie te sturen.

Wanneer je de NPO-app opstart en een Chromecast hebt geïnstalleerd in jouw televisie, dan krijg je het castlogo (het icoontje met het vierkantje en de drie boogjes) te zien in de app. Verbind de app met de Chromecast door op dit logo te tikken. Maak verbinding met jouw Chromecast en kijk op de televisie of de koppeling gelukt is.

Na koppeling met de Chromecast stuurt de NPO-app de beelden door naar je televisie. Op je scherm krijg je een kleine afstandsbediening te zien waarmee je o.a. de uitzending op pauze kunt zetten. Het is tijdens de Chromecastkoppeling niet mogelijk om uitzendingen te bekijken op het scherm van jouw mobiele apparaat. Dit kan weer als je de verbinding met je Chromecast verbreekt.