De uitzending staat niet op NPO Start, maar wel op NPO Start Plus

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:13

Het kan zijn dat een programma wel op NPO Start Plus te zien is, terwijl het niet gratis op NPO Start bekeken kan worden. Uitzendrechten van programma's zijn standaard beschikbaar voor uitzending op televisie. Er zijn vervolgens andere uitzendrechten nodig om uitzendingen ook online beschikbaar te mogen maken.

In sommige gevallen hebben we niet de mogelijkheid om deze rechten te verkrijgen, waardoor we een uitzending niet of een korte periode gratis beschikbaar kunnen maken. Met NPO Start Plus hebben we de mogelijkheid om deze uitzendingen alsnog of voor een langere periode aan te bieden. Het abonnementsgeld, dat betaald wordt voor NPO Start Plus, wordt namelijk deels besteed aan het afkopen van deze uitzendrechten voor uitzending op NPO Start Plus.