De uitzending staat niet op npo.nl, maar wel op NPO Plus

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:13

Sinds enige tijd bieden we de dienst NPO Plus aan. Met een abonnement op NPO Plus, via NLZiet, kun je programma's langer, zonder reclame en in HD(-ready) kwaliteit bekijken.

Het kan zijn dat een programma wel op NPO Plus te zien is, terwijl het niet gratis op npo.nl bekeken kan worden. Uitzendrechten van programma's zijn standaard beschikbaar voor uitzending op televisie. Er zijn vervolgens andere uitzendrechten nodig om uitzendingen ook online beschikbaar te mogen maken. In sommige gevallen zijn deze rechten te duur, waardoor we een uitzending niet of een korte periode gratis beschikbaar kunnen maken. Met NPO Plus hebben we de mogelijkheid om deze uitzendingen alsnog of voor een langere periode aan te bieden. Het abonnementsgeld, dat betaald wordt voor NPO Plus, wordt namelijk besteed aan het opkopen van deze uitzendrechten voor uitzending op NPO Plus.