Betalen voor NPO Plus

• 26 jan
  • Redactie

Redactie 29 januari 2016 15:45

NPO Plus biedt, anders dan het gratis aanbod van npo.nl, extra programma's aan, zoals buitenlandse series en films. Bovendien is het hele aanbod van NPO Plus voor langere tijd beschikbaar en kun je zonder reclame kijken in HD(-ready) kwaliteit. Daarbij geldt nog steeds dat de publieke omroepen geen commercieel belang hebben. De publieke programma's worden met belastinggeld en STER-inkomsten gemaakt.

Voor het online streamen van televisieprogramma's gelden andere rechten, dan de rechten voor uitzending op tv, die afgekocht moeten worden. Dit geldt voor aangekochte programma's, maar ook voor programma's van de publieke omroepen. De inkomsten die binnenkomen via NPO Plus zijn bedoeld om deze uitzendrechten te bekostigen. Het geld dat overblijft, wordt gestopt in het maken van nieuwe programma's.

Het gratis aanbod van npo.nl blijft gewoon bestaan. Een abonnement op NPO Plus sluit je af bij NLZiet, via de website nlziet.nl.