Betalen voor NPO Start Plus

• 26 jan
  • Redactie

Redactie 29 januari 2016 15:45

NPO Start Plus biedt, anders dan het gratis aanbod van NPO Start, voor € 2,95 euro per maand extra programma's aan zoals (buitenlandse) series, documentaires en films. Bovendien is het hele aanbod van NPO Start Plus voor langere tijd beschikbaar en kun je tot een jaar terugkijken zonder reclame in HD kwaliteit. Daarbij geldt nog steeds dat de publieke omroepen geen commercieel belang hebben. De publieke programma's worden met belastinggeld en STER-inkomsten gemaakt.

Voor het online streamen van televisieprogramma's gelden andere rechten, die afgekocht moeten worden, dan de rechten voor uitzending op tv. Dit geldt voor aangekochte programma's, maar ook voor programma's van de publieke omroepen. De inkomsten die binnenkomen via NPO Start Plus zijn bedoeld om deze uitzendrechten en de hogere beeldkwaliteit te bekostigen. Het geld dat overblijft, wordt gestopt in het maken van nieuwe programma's.

Het gratis aanbod van npo.nl blijft gewoon bestaan. Een abonnement op NPO Plus sluit je af bij NLZiet, via de website nlziet.nl.