Programma niet geschikt voor jonge kijkers

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:14

Bij het maken van het uitzendschema kijken wij goed welke programma's wel en niet geschikt zijn voor jonge kijkers. Daarnaast volgen wij altijd het advies van Kijkwijzer.

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Dit doen zij met een leeftijdsaanduiding en met iconen voor geweld, grof taalgebruik, angst, etc. Deze zie je altijd voorafgaand aan een uitzending, rechts boven in je beeld. De leeftijdsaanduiding bepaalt tevens op welk moment van de dag een programma uitgezonden mag worden. Programma's met de classificatie voor alle leeftijden, 6+ en 9+ mogen op ieder moment van de dag worden uitgezonden. Programma's met de classificatie 12+ mogen vanaf 20.00 uur worden uitgezonden en 16+ vanaf 22.00 uur (tot 06.00 uur).

Voor meer informatie over de werking en beoordelingen van Kijkwijzer kun je kijken op kijkwijzer.nl.