Zoeken op NPO Start

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:14

Er zijn verschillende manieren om te zoeken op NPO Start. Zo kun je onder anderen zoeken op datum, genre, programmatitel of laat je je verrassen door de redactie en aanbevelingen.

Onlangs uitgezonden:
Wanneer je vooral net uitgezonden content wilt terugkijken, tot 2 dagen geleden, dan kun je het beste zoeken vanuit de gids. In de gids zie je onze programmering per zender in gidsvorm. Als er een wit start-icoon staat weergegeven naast de programmatitel, dan kun je de uitzending online terugkijken. Door op de titel te klikken, kom je terecht op de programmapagina en speelt de betreffende uitzending direct af.

Programmatitel:
Rechts bovenin op npo.nl vind je een zoekveld. Hier kun je het gewenste programma invullen, zonder op enter te drukken, waarna na enkele seconden een suggestieveld verschijnt. Klik in dit veld op de programmatitel en je komt terecht op de programmapagina. Hier vind je alle uitgezonden afleveringen van het programma op volgorde van uitzenddatum.

Onderwerp/presentator:
Via het zoekveld, rechts bovenin op npo.nl, kun je ook een onderwerp, naam van een presentator, acteur, etc. invullen. Als je hier de zoekopdracht invult en op enter drukt, kom je terecht op de uitgebreide zoekpagina. Hier vind je bovenaan eerst alle programma's waar het door jou ingevulde onderwerp of de door jou gekozen naam in voor komt. Onder de programma's vind je de losse afleveringen terug, die te maken hebben met jouw zoekopdracht.. Als je veel resultaten krijgt, kun je bovenin de resultaten filteren. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op een bepaalde periode en/of genre, waardoor je het aantal resultaten vermindert en alleen uitzendingen overhoudt die voor jou relevant zijn.

Aanbevelingen:
Als je nog niet precies weet wat je wilt kijken of graag verrast wilt worden door het aanbod, kun je ook zoeken tussen aanbevolen uitzendingen. Bovenin kun je kiezen voor 'Start', waar je een verzameling ziet van door onze redactie uitgezochte content. Daarnaast doen wij op NPO Start aanbevelingen op basis van het kijkgedrag. Wanneer je je niet geregistreerd hebt en niet bent ingelogd, en voor ons dus een anonieme kijker bent, dan krijg je aanbevelingen te zien die gebaseerd zijn op het kijkgedrag van alle gebruikers van NPO Start. Als je wel bent ingelogd, dan krijg je persoonlijk aanbevelingen, die zijn gebaseerd op jouw eigen kijkgedrag. Deze persoonlijke aanbevelingen worden specifieker naarmate je meer programma's kijkt.

Klik hier voor een filmpje waarin bovenstaande stap voor stap wordt uitgelegd.