Leeftijdsrestrictie bij online terugkijken

• 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:14

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Dit doen zij met een leeftijdsaanduiding en met iconen voor geweld, grof taalgebruik, angst, etc.

Wanneer Kijkwijzer een van onze programma's beoordeelt als niet geschikt voor kinderen jonger dan 16, dan zijn wij verplicht om een leeftijdsrestrictie in te stellen. Deze beperking houdt in dat de uitzending alleen tussen 22.00 uur en 06.00 uur teruggekeken kan worden.

Voor meer informatie over de werking en beoordelingen van Kijkwijzer kun je kijken op kijkwijzer.nl.