Leeftijdsrestrictie op NPO Start

  • 09 feb
  • Redactie

Redactie 09 februari 2016 17:14

Kijkwijzer waarschuwt ouders en opvoeders tot welke leeftijd een televisieprogramma of film schadelijk kan zijn voor kinderen. Dit doen zij met een leeftijdsaanduiding en met iconen voor geweld, grof taalgebruik, angst, etc.

Alle programma's en films krijgen vanuit Kijkwijzer een leeftijdsaanduiding toegewezen. Wanneer Kijkwijzer een van onze programma's beoordeelt als ongeschikt voor kinderen jonger dan 16, dan betekent dit dat wij dit programma niet vóór 22.00 uur mogen uitzenden op TV. Wij zijn in dit geval ook verplicht om een leeftijdsrestrictie in te stellen op NPO Start, wat inhoudt dat de uitzending alleen tussen 22.00 uur en 06.00 uur teruggekeken kan worden.

Naast dat wij verplicht zijn deze aanduiding te volgen, vinden wij het ook erg belangrijk dat kinderen niet in aanraking komen met programma's die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Wij volgen om deze reden altijd het advies. Omroepen hebben de mogelijkheid om de classificatie te verhogen indien zij dat gepast vinden. Een classificatie verlagen is niet mogelijk.

Als je een abonnement hebt op NPO Start Plus, dan ben je conform de algemene voorwaarden ouder dan 16 jaar en in alle gevallen oud genoeg om onze content te bekijken. Om deze reden heb je met een abonnement op NPO Start Plus de mogelijkheid om, met een aangemaakte pincode, de uitzending wél te bekijken.

Beantwoordt bovenstaande niet je vraag?

Stel je eigen vraag

Stel je vraag

Vul je naam in
Bijv. KPN of Ziggo
Je hebt nog 90 tekens
Klik hier of sleep een bestand om bijlagen toe te voegen
We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Om je vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, sturen we versiegegevens van de gebruikte browser en het besturingssysteem mee.