HbbTV

• 10 feb
  • Redactie

Redactie 10 februari 2016 13:30

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie. Dit is een openstandaard die tv combineert met internetdiensten. Het lineaire digitale tv-signaal dat via satelliet, ether of kabel wordt ontvangen kan zo verrijkt worden met extra informatie. Je kunt met HbbTV extra informatie direct met de rode knop oproepen.

Steeds meer Europese omroepen omarmen HbbTV als platform voor interactiviteit, waardoor er ook meer tv's en tv-ontvangers op de markt komen die dit ondersteunen.

Wij hebben een deel van onze website geschikt gemaakt voor het televisiescherm. Het grote voordeel hiervan is dat je snel en eenvoudig de programma's van NPO Start direct op tv kunt bekijken. Met één druk op de rode knop verschijnt deze als extra informatielaag op je tv.