Verschil NPO Gemist en NPO Plus

• 26 jan
  • Redactie

Redactie 29 januari 2016 15:45

NPO Plus is een betaalde dienst, als aanvulling op het gratis aanbod van NPO Gemist. Deze dienst is een onderdeel van NLziet, een platform waar NPO, RTL en SBS hun krachten gebundeld hebben. NPO Plus staat hierbij qua financiering en programmering los van de andere on-demanddiensten van de commerciële omroepen.

NPO Plus biedt, anders dan het aanbod van NPO Gemist, extra programma's aan zoals buitenlandse series, documentaires en films. Bovendien is het hele aanbod van NPO Plus voor langere tijd beschikbaar en kun je zonder reclame kijken in HD(-ready) kwaliteit. Daarbij geldt nog steeds dat de NPO geen commercieel belang heeft. De publieke programma's worden met belastinggeld en STER-inkomsten gemaakt voor uitzending op televisie.

Voor het online streamen van televisieprogramma's gelden andere uitzendrechten dan voor het uitzenden op televisie. De inkomsten van NPO Plus worden besteed aan deze rechten, zodat we de kijkers een extra service kunnen aanbieden, mits de behoefte er is. Het gratis aanbod van NPO Gemist blijft bestaan.

Een abonnement op NPO Plus sluit je af bij NLZiet, via de website nlziet.nl.